Tristess under föräldraledigheten

Att vara föräldraledig är något av det bästa som finns. Man har massor med tid att spendera tillsammans med sin lilla bebis och njuter av möjligheten av att få lära känna varandra utan stress från arbete eller annat som kan komma i vägen. I Sverige ska vi vara riktigt tacksamma för att vi har den möjlighet att vara hemma med våra barn så länge som vi faktiskt har, men trots det betyder det inte att varje dag kommer att fyllas med rosa moln och lukten av en nybadad bebis.

Föräldraledigheten kan, inom sinom tid, bli relativt långtråkig och det är många som känner att man inte får det sociala liv som man är van vid att ha. Vännerna går iväg till arbetet och hem till sina familjer när dagen är över eller kanske roar sig med aktiviteter där ett litet barn inte har möjlighet att vara med. Dagarna går och man har tröttnat på att ta samma promenad, dag ut och dag in. Det är meningen att föräldraledigheten också ska vara rolig och inte bara handla om att vårda sitt barn, utan även ha rolig tillsammans.

Lösningen på tristessen kommer i form av aktiviteter. Aktiviteter där både barn och vuxna har möjlighet att finna glädje. En sådan aktivitet kan vara en enkel fika tillsammans med kompisar som också har barn. Har man inga egna vänner som har fått barn brukar man, med hjälp av mammagrupper, snabbt kunna hitta likasinnade i sitt område. Tillsammans kan ni gå promenader och snacka om allt som hör småbarnslivet till. Väljer ni att fika så se till att hitta ett café där barnvagnar kan få plats. Under de skönaste månaderna är det naturligtvis mest uppskattat att sitta utomhus. Ni alla får er en dos med frisk luft och något gott att tugga på. Små barn underhåller sig enkelt med en liten leksak eller nycklar och större barn kan ofta tulta runt på marken runt ert bord.

När barnen ligger och sover kan man även hitta andra roliga och utvecklande aktiviteter. Man kan hitta något roligt mobilspel. Exempelvis de extremt populära spelen War Robots eller Candy Crash. Alternativt kan man börja trada på börsen eller testa sin tur på något casino på internet. Det finns säkert många småbarnsföräldrar som har blivit förmögna när det tradat Bitcoin senaste åren.