Fika med kompisar och barn

Det går inte för en sekund att föreställa sig hur livet kommer att bli efter att man har fått barn. Det spelar ingen roll om det är ett eller fyra barn som man har, livet förändras lika drastiskt ändå. Innan jag själv fick barn var jag helt inställd på att det går att leva precis som vanligt och speciellt när jag såg alla dessa lattemammor som hängde dagarna i ända på ett café.

Visst går det bra att fika när man är nybliven mamma. Fika är i stort sett det enda man har för sig om dagarna utöver alla blöjbyten, matningar eller amningar, alla lass med kläder som ska tvättas och alla oändliga besök hos BVC. Än idag är fika med kompisar något av det bästa jag vet, men om det inte sker när jag är ensam är det en hel del bökande och stökande för att ens komma utanför dörren.

Det är en så stor skillnad på hur jag fikade förr och hur jag fikar nu. Innan barnen tog jag bara på mig skorna, skickade iväg det där sms:et till en väninna och inom loppet av 1 timme så hade vi mötts upp på utvalt café. Idag behöver jag minst 2 timmar på mig att förbereda mig för en fika och helst ännu mer tid om jag får bestämma själv. Att fika tillsammans med sina barn och med vänner som har barn är dock en väldigt mysig stund som man bör ta sig tid för om möjligheten ges. Det finns många bra caféer som är utmärkta för barn att vistas på och som är tillräckliga stora för att en barnvagn inte ska orsaka något problem. Om barnet är så pass stort så det inte ammas längre är det dock viktigt att se till så man har packat väskan full med kex eller frukt. Idag är det faktiskt inte helt ovanligt att caféer uteslutande säljer sockerbomber och för en frukt är det mataffärer man får vända sig till.