Det finns verkligen många fördelar med att sätta på sig löparskorna och bege sig ut med sitt barn och sin babyjogger. Att träna samtidigt som man spenderar tid med sitt barn är något av de bästa som finns och dessutom så utvecklas även barnet på fler sätt än man kan ana.

En av de största fördelar som finns är att det blir en sån enormt positiv utveckling för ditt barn. När man är ute och springer tillsammans träffar man nya människor och upptäcker nya miljöer tillsammans. För den som inte vill springa finns det dessutom en hel del andra typer av träningar där barn är välkomna. Detta gör barnet socialt kompetent och utvecklar även barnets anpassningsförmåga.

I denna text tänker jag inte fokusera på några nackdelar alls, främst för att de faktiskt inte finns några. Istället vill jag gå vidare med de fördelar som finns och dyker djupare in i hur bra träning löpning med en babyjogger faktiskt är. För när du springer med en barnvagn så skjuter du ju även en vikt framför dig. Hur mycket beror på hur tung vagnen är, hur mycket ditt barn väger och hur mycket saker du har på vagnen. Detta ger dock en väldigt naturlig styrketräning och majoriteten av vagnar passar utmärkt för grusstigar eller t.ex. skogsvägar.

Det är inte ovanligt att barn somnar trots att det går undan. Då försvinner dock din personliga hejaklack för en stund, men du behöver inte avbryta din träning för t.ex. lyfta i eller ur en ligg-del i ett trapphus. Barn tycker oftast att det är mycket kul när mamma eller pappa springer fort med vagnen. Du kan med största sannolikhet räkna med att du kommer ha en liten hejarklack bredvid dig som peppar dig och motiverar dig att fortsätta i samma takt och röra dig framåt.