Barnvänliga caféer i Stockholm

Uppdraget är antaget och äntligen kan jag nu dela med mig av vilka caféer runt om i Stockholm som är absolut bäst när det kommer till att fika tillsammans med barn. Jag vet att många, precis som jag själv, älskar att sitta och prata med vänner samtidigt som man har barnen med sig. För att lyckas med detta gäller det dock att de café som man väljer är barnvänligt på fler än ett sätt.

  • Winterviken – mysigt café i riktigt vackra lokaler. Här anordnas lässtund för barn under lördagar och dessutom finns det alltid papper, gosedjur och kritor framställda i en mer separat del av caféet. Den vackra trädgården utanför är dessutom bäddad för lek och bus under varma sommardagar.
  • Vurma Hornstull – få ställen är lika mysiga som Vurma och om du är föräldraledig så är detta café ett måste. inomhus kan det kännas en aningen trångt, speciellt med vagn, men på uteserveringen får du ordentligt med plats och har dessutom en vacker utsikt över vattnet. Personalen är väldigt samarbetsvillig när det kommer till barn och ger den där extra servicen som en fikande mamma behöver.
  • Kulturhuset – så många fördelar, så få nackdelar. I Kulturhuset på Stockholms central hittar du ett flertal mysiga och riktigt trevliga ställen att fika på. Caféet Ekoteket bjuder på smaskiga bakverk och ordentliga koppar med kaffe och om barnen börjar trilskas kan man snabbt ta sig till plan 0. På plan 0 finns nämligen ”rum för barn”, vilket är en lekyta, målarverkstad och mycket mer.
  • Mellqvist kaffebar – på Mellqvist kaffebar kan du njuta av en god kopp kaffe och en fantastisk frukost rakt under blommande körsbärsträd. Detta café gör sig som bäst när barnen är små och föredrar att sova mycket, just eftersom det ändå ligger så pass centralt. Detta café rekommenderas dock främst under varmare månader när det är möjligt att sitta utomhus.